اجرای ۸۰ طرح فناورانه حوزه آب با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، یکی از اولویت‌های معاونت علمی و فناوری در حوزه آب، حمایت از اجرای طرح‌های فناورانه‌ای است که منجر به توسعه این حوزه شود.

بر همین اساس پروژه‌هایی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه روش‌های نوین و شناسایی استحصال آب تعریف شده است تا با این کار استفاده از فناوری‌ها برای بهینه کردن میزان آب مصرفی موجود در کشور افزایش یابد.

از دیگر اهدافی که برای این کار مدنظر است توسعه اشتغال و فناوری‌های حوزه آب و خشکسالی است. کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ بیش از ۸۰ طرح فناورانه تعریف کرده است تا با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، فناوری‌های کاربردی در این حوزه را ارتقا دهد.

این کارگروه برای دستیابی به روش های نوین شناسایی و استحصال آب نیز اقداماتی داشته که توسعه فناوری‌های این حوزه را رقم زده است.

«انجام مطالعات اکتشافی آب های ژرف در مناطق اولویت دار کشور»، «شناسایی چشمه های آب شیرین در مناطق ساحلی» و «روش های نوین استحصال و شناسایی و «تعیین تراز آبخوان های معلق» از آن جمله است.

همچنین از پروژه‌های این حوزه می توان به «فناوری‌های مرتبط با تصفیه و نمک زدایی آب، فناوری های مرتبط با بهینه سازی آب و انرژی در طراحی، ساخت و بهره برداری از گلخانه‌ها، بهره برداری از زه‌آب‌های کشاورزی و پساب‌های صنعتی در توسعه عملیات شورورزی و توسعه فناوری‌های اکتشاف، استحصال و بهره‌برداری از منابع جدید آب برای مصارف مختلف شرب صنعت و کشاورزی اشاره کرد.

طبق اعلام معاونت علمی و فناوری، تولید انواع مالچ های غیرنفتی و سازگار با محیط زیست با هدف تثبیت کانون های گرد و غبار، بهره برداری از انواع سیستم های مدیریت توزیع و کاربرد آب در مزرعه، بومی سازی و توسعه فناوری طراحی، ساخت، اجرا و بهره برداری از قفس های پرورش ماهی در دریا، ایجاد ارزش افزوده و تولید محصولات فرآوری شده از انواع پسماندها، فاضلاب ها و ضایعات کشاورزی، خانگی، الکترونیکی و صنعتی از جمله طرح هایی است که در این حوزه اجرا شده است.

از دیگر طرح های اجرایی حوزه آب می توان به اجرای طرح های کوچک مقیاس فناورانه در حوزه های مرتبط با هدف ایجاد اشتغال و توسعه کشت انواع گونه های گیاهی مقاوم به خشکی با هدف بیابان زدایی و ایجاد ارزش افزوده با تولید محصولات فرآوری شده اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست